Heeft Mercedes het zwakke punt van de Red Bull F1-bolide ontdekt?

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Ondanks de zeer sterke start van Max Verstappen waarbij hij meteen in de eerste bocht de leiding in de race nam slaagde Lewis Hamilton er toch in de GP van Spanje te winnen. Volgens Mercedes hebben ze in Spanje mogelijk het zwakke punt van de RB16B ontdekt.

“We bevinden ons nog niet in de situatie waarbij we denken dat we tijdens de race over de betere wagen beschikken, of waarbij we beter zorg dragen voor de banden,” aldus Mercedes engineer Andrew Shovlin in zijn terugblik op de GP van Spanje.

“Het is zelfs redelijk moeilijk om te stellen wat het juist tijdens de GP van Spanje was. We konden vlak achter hen rijden, wanneer je aan de leiding rijdt en een andere wagen kan een volledige stint in je versnellingsbak hangen dan is dat meestal geen goed nieuws.”

“We bevinden ons momenteel echter nog in de fase van het seizoen waarbij we over de verschillende circuits nog heel wat data verzamelen. Het lijkt misschien een trend dat we een wagen hebben die iets meer ‘neutraal’ is.”

“De wagen van Red Bull lijkt iets meer de achterbanden te belasten waarbij wij zowel de voor- als achterbanden meer gelijkmatig lijken te gebruiken. Aan de hand van meer data zullen we zien of dat echt een eigenschap van de wagen is of dat het aan de afstelling toe te schrijven valt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021