Heidfeld ontsnapt uit brandende wagen

Nick Heidfeld moest letterlijk even ‘Quick Nick’ spelen toen zijn wagen in brand vloog bij het verlaten van de pits.
Voor de tweede keer dit seizoen vloog Heidfeld zijn bolide in brand. De eerste keer was tijdens de oefensessies voor de GP van Spanje. Maar deze keer was het volgens Heidfeld veel angstaanjagender dan op het Circuit de Catalunya.

Heidfeld maakte zijn tweede pitstop en reeds bij het verlaten van zijn standplaats vielen er enkele kleine vlammen te bespeuren. Heidfeld reed echter verder in de hoop dat de vlammen zouden doven maar ze werden enkel heviger.

Heidfeld parkeerde vervolgens zijn wagen in het gras waarna hij snel uit de wagen sprong. Vervolgens probeerden marshalls de wagen te blussen maar te midden van de bluswerken vond er zelfs nog een ontploffing plaats. Mogelijk was dat het Kinetic Energy Recovery System dat ontplofte. Dat bestaat immers hoofdzakelijk uit batterijen.

“Dit was veel angstaanjagender,” zei Heidfeld tegenover Autosport. “In Barcelona keek ik links, zag ik een klein brandje en had ik tijd om te stoppen. Hier zag ik de brand en kreeg ik het meteen warm. Ik voelde echt de temperatuur oplopen”.

Volgens sommigen zou de brand mee veroorzaakt zijn door de pitstop en het speciale uitlaatsysteem waarover de bolides van Lotus Renault GP beschikken.

“We zijn nog aan het onderzoeken wat de oorzaak was. De pitstop duurde iets langer, dus dat zou een reden kunnen zijn, maar hij was nu ook niet heel lang. Het was niet zo dat ik twintig seconden met draaiende motor aan het wachten was”.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”REN2011073120887_PV.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print