Helmut Marko in de wolken met Yuki Tsunoda: “We hebben een ongelooflijke ruwe diamant”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko is zeer te spreken over de prestaties van AlphaTauri-rijder Yuki Tsunoda. 

De kleine Japanner geniet sinds 2017 van de steun van Honda en in 2019 maakte hij de overstap naar Europa om in het F3-kampioenschap aan de slag te gaan. Vorig jaar kwam hij uit in de Formule 2 en greep hij naast de titel maar hij behaalde wel een verdienstelijke derde plaats in het kampioenschap, wat hem vervolgens een zitje bij AlphaTauri opleverde.

Van Dr. Helmut Marko weten we dat hij niet naar leeftijd of ervaring kijkt en de tweeëntwintigjarige Tsunoda bedankte meteen door in zijn debuutrace twee punten te scoren.

“Zijn manier van werken en de manier hoe hij met de auto rijdt is fantastisch,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport-Total.’ “Hij is ook charismatisch en grappig, we zijn blij dat hij erbij is.”

Heeft Marko nu ook een opvolger voor Verstappen beet? De vorige twee kandidaten uit het opleidingsprogramma, in de personen van Pierre Gasly en Alex Albon, waren alvast minder overtuigend.

“We hebben nog maar de eerste van drieëntwintig races gezien, laat ons nog even afwachten. We hebben met Yuki een ongelooflijke ruwe diamant, we gaan hem niet verbranden. We gaan kijken hoe de dingen zich ontwikkelen en we zullen een beslissing nemen als de tijd daar rijp voor is.”

Dit jaar heeft Max Verstappen een nieuwe teamgenoot met Sergio Perez maar de Mexicaan heeft slechts een overeenkomst van een jaar. De kans bestaat dus dat Tsunoda in 2022 aan de slag kan bij Red Bull maar het is ook niet ondenkbaar dat Pierre Gasly een tweede kans krijgt bij de hoofdmacht van Red Bull. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022