Helmut Marko is achterdochtig: “Ferrari reed opzettelijk met vol vermogen op vrijdag”

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft Ferrari op vrijdag met vol vermogen gereden om zo iedereen te doen geloven dat hun motorvermogen even krachtig is als normaal.


Tijdens het raceweekend in de Verenigde Staten vaardigde de FIA een nieuwe technische richtlijn uit die volgens insiders directe invloed zou hebben op de motorprestaties bij Ferrari. De Scuderia zou een achterpoortje gebruikt hebben en door het wegvallen daarvan zou de Ferrari SF90 plots minder competitief zijn.

De resultaten van de race in Austin lijken dat te bevestigen en in de aanloop naar het raceweekend in Brazilië volgde nog een tweede ’technische richtlijn’ van de FIA. Ook die zou invloed hebben op Ferrari haar motorprestaties.

Op vrijdag leek er plots echter weinig aan de hand want aan het einde van de tweede oefensessie vonden we beide Ferrari’s helemaal bovenaan. Dr. Helmut Marko is echter achterdochtig. Hij denk dat Ferrari in tegenstelling tot de concurrentie al op vrijdag met vol vermogen reed.

“Indien ik Ferrari was dan zou ik alles in het werk stellen om op het rechte stuk weg te rijden van de rest,” zei Marko volgens ‘Auto Motor und Sport’.

“Anders zou iedereen geloven dat je effectief vals hebt gespeeld. Het zal interessant zijn om te zien wat we tijdens de kwalificatie zien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022