Helmut Marko: “Ongelooflijk dat we ons circuit aan Renault uitlenen voor een F1-test”

Red Bull-adviseur Helmut Marko is naar eigen zeggen niet echt blij met het feit dat de Red Bull Ring voor een F1-test aan het Renault F1 team wordt ter beschikking gesteld.


Verschillende F1-teams organiseren ter voorbereiding van de eerste race in Oostenrijk een test met een twee jaar oude F1-bolide, iets dat onder het huidige F1-reglement is toegestaan. De teams proberen zo hun rijders en teamleden voor te bereiden op de nieuwe coronamaatregelen die in de F1 zullen gelden alsook hun lichaam fysiek eraan te laten wennen.

Mercedes testte al op Silverstone en Ferrari zal in Italië testen maar het meest opmerkelijke nieuws kwam van bij Renault dat aankondigde dat het met een twee jaar oude F1-bolide op de Red Bull Ring test.

Renault zal zo het enige F1-team zijn dat test op het circuit waarop de openingsrace in Oostenrijk plaatsvindt, een circuit dat bovendien eigendom is van Red Bull. Het deed bij velen de wenkbrauwen fronsen, niet op zijn minst bij Red Bull-adviseur Helmut Marko.

“Het is een prima prestatie van Projekt Spielberg om het circuit uit te lenen aan een concurrent,” aldus een ietwat cynische Marko volgens ‘Speedweek’.

“Laat ons zeggen dat het zeer genereus van hen is.”

Het circuit is eigendom van Red Bull maar de dagelijkse leiding is uiteraard in andere handen dan die van het Red Bull F1 team. Extra pijnlijk voor Red Bull is dat het door een overstap naar de Honda-motor zelf niet met een F1-bolide kan testen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print