Helmut Marko: “Red Bull is op haar hoede, Mercedes zal terugvechten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Dr. Helmut Marko is ervan overtuigd dat het Mercedes F1 team ondanks haar moeilijke seizoensstart zal terugvechten en opnieuw naar de top van de sport zal terugkeren.

Mercedes ondervindt overduidelijk problemen met haar nieuwe F1-bolide. De Mercedes W13 lijkt meer dan andere bolides problemen te ondervinden om een goed tempo te ontwikkelen, deels door het veelbesproken ‘porpoising-probleem’.

Opvallend is dat Mercedes jarenlang de Formule 1 domineerde maar nu plots onder normale omstandigheden niet in de buurt van de overwinning komt. Dr. Helmut Marko waarschuwt echter dat Red Bull op haar hoede moet zijn en dat Mercedes zal terugvechten.

“Je moet een onderscheid maken,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Formel1.de’. “Het tijdperk na 2013 werd bepaald door de nieuwe motorregels en Mercedes domineerde op ongeziene wijze de sport.”

“Ze hadden zo’n twee seconden voorsprong op al de anderen maar logisch gezien toonden ze dat niet. Nu met het nieuwe chassis, en op het vlak van de motor, zijn de verschillen niet zo groot.”

“Mercedes is niet langer in staat om aan een knopje te draaien en onmiddellijk meer vermogen te krijgen door een party-modus. Mercedes is echter uitgerust met goede faciliteiten en heel wat talentrijke mensen.”

“Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze zullen terugvechten en alles op orde zullen krijgen. Lewis Hamilton staat slechts negen punten achter Max Verstappen, dat is geen verschil,” besluit Marko.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023