Helmut Marko: “Stop met dromen, Max Verstappen en Lewis Hamilton worden geen teamgenoten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De fans mogen misschien wel dromen van Max Verstappen en Lewis Hamilton als rijdersduo bij Red Bull maar Dr. Helmut Marko verwijst die mogelijkheid definitief naar de prullenbak.

Toen Lewis Hamilton eerder dit jaar zijn contract bij Mercedes nog steeds niet had verlengd ontstonden er geruchten over Hamilton die Red Bull zou benaderd hebben voor een eventueel racezitje. Horner had op zijn beurt inderdaad Hamilton benaderd door een sms te versturen, een sms die Hamilton pas maanden later zou lezen.

Er ontstond veel commotie over wie al dan niet als eerste contact had gezocht maar volgens Dr. Helmut Makro mag heel het verhaal nu wel gaan rusten en mogen de fans stoppen met dromen van Verstappen en Hamilton als rijdersduo. Volgens Marko zijn er twee redenen waarom het nooit zover zal komen.

“Christian informeerde mij en toonde mij het berichtje dat hij had ontvangen maar ik zei tegen hem: ‘Hamilton en Max samen, dat gaat niet werken,'” vertelde Marko volgens ‘Motorsport.com’. “Er was te veel ‘actie’ tussen hen beide, en hoe zal ik het zeggen, spanning in 2021. Langs de andere kant kunnen we het ons niet veroorloven om de twee duurste rijders in één team te hebben.”

“Het gaat gewoon nooit gebeuren dus ik zei tegen Christian: ‘Nee, absoluut niet’.”

Eerder had ook Max Verstappen al laten verstaan dat de media en fans zich niet druk moeten maken over het verhaal en over hoe het zou zijn om samen met Hamilton een rijdersduo te vormen: “Het heeft geen zin, het zal niet gebeuren.”