Helmut Marko waarschuwt Mercedes: “Meer dominantie op komst!”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen won gisteren redelijk eenvoudig de GP van Stiermarken. Komend weekend staat er een tweede race op de Red Bull Ring gepland en volgens Dr. Helmut Marko mag Mercedes zich voorbereiden op meer dominantie van Red Bull.

Na de sterke performance in Frankrijk lagen Red Bull en Verstappen erop gebrand om ook de eerste van twee races op de Red Bull Ring te winnen. Doel was uiteraard niet alleen de overwinning maar vooral het vergroten van de voorsprong in het kampioenschap.

Daarin slaagde Verstappen ook en Dr. Helmut Marko mocht mee op het podium om de trofee voor de winnende constructeur in ontvangst te nemen.

“Het was zeer emotioneel,” vertelde Marko tegen ‘Servus TV’ over het feit dat hij mee op het podium mocht. “Om op zo’n dominante manier hier de race te winnen geeft veel voldoening.”

“Uiteraard wilden we de 25 punten en we hebben ze ook behaald. Het werden jammer genoeg geen 26 punten maar de leiding is leuk.”

“Volgende week? Het circuit en de wagens blijven hetzelfde, enkel de banden zijn anders. Ik verwacht dat dit nog beter bij ons zal passen, zeker gezien de bandenslijtage.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner