“Het DNA van een F1-bolide wordt aangetast door Halo”

Gisteren raakte bekend dat Halo volgend jaar op de F1-bolides terug te vinden zal zijn. Niki Lauda vreest echter dat de F1 Strategy Group een foute keuze heeft gemaakt.

Nadat de test van ‘Shield’ tijdens de eerste oefensessie van de GP van Groot-Brittannië op een sisser afliep, Sebastian Vettel werd duizelig van het systeem en moest de test vervroegd stopzetten, besloot de F1 Strategy Group om de Halo volgend jaar te introduceren op de F1-bolides.

Halo kreeg in het verleden al heel wat kritiek te verwerken en ook nu denkt Niki Lauda dat de Formule 1 de verkeerde keuze maakt.

“Er is 100 procent zeker een betere oplossing dan Halo, anders hadden we geen drie dingen getest,” vertelde Lauda tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Het zou dan ook logischer zijn dat we verder die richting uitgaan en indien we iets vinden dat de visueel ook aantrekkelijk is, dat we het dan introduceren in 2019.”

“Zo simpel is het. Het heeft geen zin om te overhaasten en iets te doen waarvan we later spijt krijgen.”

Volgens Niki Lauda hoort Halo niet thuis in de Formule 1, een raceklasse waarin sinds de eerste race in 1950 steeds met open cockpits wordt gereden.

“Halo tast het DNA van een F1-bolide aan,” uit Lauda felle kritiek op het systeem. “De FIA heeft de F1 zo veilig mogelijk gemaakt.”

“Ook is het risico op rondvliegende wielen grotendeels uitgesloten, de wielen hangen immers veel steviger vast dan vroeger. Het risico voor de rijders is erg klein.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print