“Het F1-seizoen 2020 kan een echte klassieker worden”

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het komende F1-seizoen echt een klassieker kan worden met een felbevochten strijd tussen Mercedes, Ferrari en zijn eigen team.


Als de regels nauwelijks veranderen zoals dit jaar het geval is, en er op de rijdersmarkt ook bijna geen veranderingen zijn, worden de verschillen tussen de topteams meestal kleiner. Met dat in het achterhoofd denkt Christian Horner dat het kampioenschap dit jaar op het scherp van de snee zal worden uitgevochten tussen de drie topteams.

“We hebben continuïteit op alle vlakken met zowel de rijders, de reglementen, de motorleveranciers als de motorreglementering,” vertelde Horner aan Motorsport.com.

“Dus tenzij iemand een wit konijn uit een hoed tovert, denk ik dat we volgend jaar een heel spannend jaar tegemoet gaan tussen Mercedes, Ferrari en onszelf. Het kan echt een klassieker van een seizoen worden.”

Horner reageert ook op het feit dat Red Bull het aanvankelijk moeilijk leek te hebben in 2019. Volgens de teambaas lag het vooral aan die wijzigingen dat zijn team het voorbije jaar wat moeilijker uit de startblokken leek te komen en natuurlijk was er de overstap naar de Honda-krachtbronnen.

“De wijzigingen op het vlak van de voorvleugel en de banden leek meer effect te hebben op ons dan op de tegenstanders. Natuurlijk waren we op dat moment ook nog bezig met een inhaalslag op motorisch gebied.”

“Maar ik denk dat we er vanaf Oostenrijk echt bovenop zijn gekomen en dat de tweede helft van het jaar voor ons zeer competitief is geweest.”

“Je kunt niet nagaan wat de anderen aan het doen zijn. Maar hopelijk zal onze F1-bolide in Melbourne dit jaar in theorie een upgrade zijn van de Abu Dhabi 2019-wagen,” besloot de teambaas van Red Bull.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print