“Het Haas F1 team heeft een grote Amerikaanse opportuniteit gemist”

Volgens Alexander Rossi heeft het Haas F1 team een grote kans gemist door niet voor hem te kiezen als racepiloot voor 2016.

Met het Haas F1 team krijgen we volgend jaar een Amerikaans F1-team op de startgrid maar dan wel zonder Amerikaanse rijder. Gene Haas koos er immers niet voor om de Amerikaan Alexander Rossi voor zijn renstal te laten rijden.

Rossi zelf begrijpt enigszins de beslissing maar denkt wel dat Haas een grote kans gemist heeft.

“Ik begrijp dat de Formule 1 meer business dan sport is,” aldus Alexander Rossi tegenover Motorsport.com. “Ze voelden zich goed bij het businessmodel dat ze gekozen hebben, dat is de richting die ze wensen uit te gaan en ik heb daar respect voor.”

“Tegelijkertijd denk ik echter ook dat er een grote opportuniteit was omdat een Amerikaanse rijder voor een Amerikaans team had kunnen rijden.”

“Wie weet echter wat er in de toekomst gebeurt en ik heb een goede relatie met Gene Haas en Gunther Steiner. Ik wens hen het allerbeste toe voor volgend jaar en ik hoop dat Amerika in de toekomst nog sterker in de Formule 1 vertegenwoordigd zal zijn,” besluit Rossi.

Romain Grosjean en Esteban Gutierrez vormen volgend jaar het rijdersduo bij het Haas F1 team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022