“Het is absurd wat F1-piloten tegenwoordig verdienen”

Volgens voormalig FIA-president Max Mosley is het compleet absurd wat de F1-piloten momenteel verdienen.

Max Mosley was van 1993 tot en met 2009 FIA-president, waarna hij opgevolgd werd door huidig FIA-president Jean Todt. Als FIA-president ben je uiteraard nauw betrokken bij de Formule 1, maar je hebt weinig te zeggen over de lonen die de F1-piloten krijgen. Maar net daaraan stoort Max Mosley zich.

Volgens Mosley is het compleet onlogisch dat er momenteel F1-teams aan het strijden zijn om te overleven, terwijl een rijder als Lewis Hamilton een contract mag tekenen van naar verluidt zo’n 100 miljoen Britse pond. Mosley streed zelf als FIA-president jarenlang tegen te hoge kosten in de Formule 1 en hij vindt de huidige verloning van sommige F1-piloten dan ook buiten alle proportie.

“Het is absurd,” aldus Mosley tegenover ‘GQ Magazine’. “Indien ik een dictator in de sport zou zijn dan zou ik ieder team even veel budget geven. vervolgens zou je dan zelf kunnen bepalen of je meer geld aan de rijder of de wagen wil uitgeven. Het enige waar de rijders zich momenteel zorgen over lijken te maken is wat ze verdienen in verhouding tot een andere rijder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print