“Het is een eer voor ons dat we de naam Schumacher terug naar de F1 brengen”

Haas F1-teambaas Guenther Steiner voelt zich vereerd dat hij met zijn team de roemrijke naam Schumacher weer naar de F1 kan brengen maar hij moet ook toegeven dat het tegelijkertijd ook veel druk met zich meebrengt.


Komend seizoen staat met Mick Schumacher niet enkel de F2-kampioen van 2020 met Haas op de startgrid maar ook de zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1, Michael Schumacher. Voor de jonge Duitser zelf zal de naam ongetwijfeld druk met zich meebrengen maar ook zijn team Haas laat weten vereerd te zijn om weer een Schumacher naar de Formule 1 te brengen maar ook de nodige druk te voelen.

“De naam Schumacher is door Michael legendarisch geworden in de Formule 1,” laat Guenther Steiner optekenen bij ‘Motorsport.com.’ “Het feit dat we zijn zoon bij ons hebben is fantastisch, het is een hele eer voor ons. Als ik denk aan de tijd toen Michael nog racete had hij een soort ‘aura’ rond zich en nu rijdt zijn zoon voor ons.”

“Ik denk dat we, als het jonge team dat we nog zijn, dingen goed doen en ook dingen fout doen maar we doen zonder meer altijd ons best.”

“Mick in ons team hebben is een hele eer maar het brengt ook veel druk met zich mee. Ik ben me daar erg bewust van, ik maak me geen illusies.”

Schumacher is lid van de Ferrari Driver Academy en het feit dat hij bij Haas mag groeien toont aan dat de relatie tussen het Amerikaanse team en Ferrari sterker geworden is.

Steiner geeft ook aan dat Schumacher door het winnen van de F2-titel meer dan ooit gemotiveerd is om zich te bewijzen in de Formule 1.

Het is een grote prestatie, en ik denk dat het goed is voor het zelfvertrouwen van iedereen om zo’n competitief kampioenschap te winnen als de F2 in 2020 was,” zei Steiner.

“Zoals elk kampioenschap, heb je goede jaren wanneer het competitiever is en jaren wanneer het minder is. Ik denk dat 2020 een zeer competitief jaar was. Het bleef spannend tot de laatste race.”

“Voor hem zal het binnenkomen als kampioen hem het aanvankelijke vertrouwen geven wanneer hij het in de F1 wat moeilijker heeft omdat alles nieuw is.”

“Hij kan altijd teruggaan en zeggen dat hij de F2-kampioen was. Al deze dingen helpen bij het naar de F1 komen.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022