“Het is moeilijk om te zeggen wie er topfavoriet is voor de titel”

De Spanjaard Fernando Alonso is één van de grootste favorieten voor de titel. Er zijn echter verschillende andere piloten die stokken tussen de wielen kunnen steken en dat weet ook Fernando Alonso.
“Het zijn nu de laatste dagen waarin we mogen testen en waar we kennis kunnen maken met de aërodynamica van onze wagen en met de banden van Pirelli. Iedereen is nu hard aan het werk want de race in Australië komt snel dichterbij,” vertelde Fernando Alonso.

“Het is moeilijk om te zeggen wie er topfavoriet is voor de titel want niemand kent het potentieel van de andere wagens. Wij zijn zeer rustig en iedereen doet zijn job. Wij denken dat Ferrari dit jaar zeer sterk zal zijn en hebben ook het verlangen om dit seizoen zeer goede prestaties neer te zetten. We moeten gewoon hard blijven werken en hopelijk volgt de rest. We zullen in elk geval spoedig weten hoe ver we staan.”

Felipe Massa, teamgenoot van Alonso bij Ferrari, was het grotendeels eens met de mening van Alonso.

“Bij deze laatste tests kunnen we alles testen wat we ontwikkeld hebben sinds de eerste testen. Het is uiterst belangrijk om de betrouwbaarheid van de wagen te kunnen bekijken en hoe de nieuwe onderdelen zoals KERS en de beweegbare achtervleugel werken.”

Fernando Alonso en Felipe Massa zullen zich de komende dagen blijkbaar niet vervelen.

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print