“Het ‘killerinstinct’ van Leclerc vormt een bedreiging voor Vettel”

Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger vormt Charles Leclerc wel degelijk een grote bedreiging voor Sebastian Vettel.


In Italië is men lyrisch over Charles Leclerc. Nadat Leclerc op het circuit van Spa-Francorchamps zijn allereerste overwinning behaalde won de Monegask op het circuit van Monza ook nog eens een titanenstrijd met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Leclerc zorgde voor de eerste Ferrari-overwinning tijdens de GP van Italië sinds 2010. Ondertussen ging Vettel meermaals in de fout en zit de Duitser in de hoek waar de klappen vallen.

Er ontstond zelfs hommeles binnen Ferrari en Vettel verweet Leclerc dat hij geen teamspeler was maar volgens Gerhard Berger moet Vettel zoiets niet verwachten.

“Goedgelovigheid heeft weinig te zoeken in topsport,” aldus Berger tegenover ‘Kolner Express’.

“Het was al veel langer duidelijk dat Leclerc een absoluut killerinstinct heeft. Vettel kan nooit op hem vertrouwen.”

Volgens Berger mocht Vettel er dan ook nooit echt vanuit gegaan zijn dat Leclerc ’tweede rijder’ zou spelen bij Ferrari.

“Laat het ons niet naïef noemen maar misschien wel goedgelovig.”

Vettel en Leclerc leken tijdens het eerste deel van het seizoen een erg goede verstandhouding te hebben maar de voorbije weken kwam die steeds meer onder hoogspanning te staan.

“Ik weet niet of hij Vettel voordien voor de gek heeft gehouden, maar ik zeg het zeer duidelijk, in de Formule 1 bestaat er geen teamplay.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022