“Het tijdperk van Lewis Hamilton en Mercedes is voorbij”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Eddie Irvine heeft Max Verstappen de voorbije seizoenen bewezen dat er een ‘wisseling van de macht’ heeft plaatsgevonden in de F1. Irvine denkt niet dat Lewis Hamilton erin zal slagen om opnieuw wereldkampioen te worden en die felbegeerde achtste F1-titel te behalen.

“Het tijdperk van Hamilton en Mercedes is nu voorbij,” besluit Eddie Irvine in gesprek met het Italiaanse ‘La Gazzetta Dello Sport‘. “Lewis is echter een zeer goede rijder, enorm gefocust op zijn doelstellingen en gedreven om resultaten te behalen.”

“Hij doet het nog steeds erg goed achter het stuur van een F1-bolide, zelfs de vergelijking met Verstappen is erg moeilijk omdat Max jonger is, hij heeft wat meer snelheid en een ongelooflijk geloof in zijn eigen kunnen.”

De voorbije twee seizoenen slaagde Lewis Hamilton er niet in om een race te winnen. Volgens Eddie Irvine kan Lewis Hamilton als Mercedes hem een betere wagen geeft zeker en vast opnieuw races winnen maar hij betwijfelt of Hamilton ooit een achtste wereldtitel zal behalen.

“Wanneer Toto Wolff zijn team opnieuw een snelle wagen bouwt dan kan Lewis zeker en vast één of meerdere races winnen, iets waarin hij de voorbije twee seizoenen niet is geslaagd,” aldus Irvine. “Met zijn ervaring heeft hij al getoond dat hij weet hoe hij iedere kans weet te grijpen die zich aandient, zowel tijdens de kwalificatie als de race. Ik betwijfel echter of hij opnieuw kampioen kan worden en zijn droom zal verwezenlijken om een achtste wereldtitel te behalen.”