Het wereldkampioenschap: verschillende scenario’s : Deel 3

In deel 3 van deze reeks bekijken we de meest onwaarschijnlijke uitkomst van de WK-strijdt, Raikkonen die de titel pakt. Meest onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk. Raikkonen heeft nog 2 manieren om alsnog de titel te winnen.

Vooraf nog even de huidige WK-stand:

Pos.RijderTeamPunten

1.
L. Hamilton
McLaren
107

2.
F. Alonso
McLaren
103

3.
K. Räikkönen
Ferrari
100

De regels van de FIA stipuleren het volgende bij een gelijke stand in het wereldkampioenschap na de laatste race:

7.2 Wanneer 2 of meer constructeurs of rijders het seizoen beëindigen met een gelijk aantal punten, wordt de hogere plaats in het kampioenschap toegekend aan diegene die:

a)het meeste aantal overwinningen behaalde
b)wanneer het aantal overwinningen gelijk zijn, diegene met het meeste aantal tweede plaatsen
c)wanneer het aantal tweede plaatsen gelijk zijn, diegene die het meeste aantal derde plaatsen behaalde, enzoverder tot er een winnaar is
d)wanneer er via deze procedure geen resultaat is zal de FIA een winnaar aanduiden met behulp van criteria die zij toepasselijk acht.

Raikkonen wordt kampioen als…

Hij wint, Hamilton niet hoger eindigt dan de zesde plaats en Alonso niet hoger dan derde finisht: 110 = 110 > 109. Raikkonen wint omdat hij in dit geval 6 overwinningen heeft ten opzichte van 4 voor Hamilton.

Hij tweede eindigt, Alonso niet hoger raakt dan de vierde plaats en Hamilton maar hoogstens achtste eindigt: 108 = 108 = 108. Raikkonen wint in dit geval dankzij zijn 5 overwinningen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023