“Het wordt interessant om te zien hoe Mercedes informatie voor Lewis Hamilton geheim zal houden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari is ongetwijfeld het meest besproken onderwerp tijdens de winterstop en Sergio Perez laat weten geïntrigeerd te zijn door de dynamiek er achter.

De onverwachte overstap van Lewis Hamilton heeft misschien ook wel een invloed op Sergio Perez want hij is een van de rijders wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. De rijders carousel is op die manier wel erg vroeg op gang getrokken maar de Mexicaan maakt zich naar eigen zeggen nog geen zorgen, maar hij is wel geïnteresseerd in de dynamiek die achter de overstap van Lewis Hamilton schuilt.

“Interessant, maar meer dan dat, denk ik dat de dynamiek interessant zal zijn om van buitenaf te bekijken,” aldus Perez. “Met een rijder die van team wisselt weten we allemaal hoe jaloers de teams zijn op het delen van informatie, want Lewis zit natuurlijk al jaren bij Mercedes en hij neemt veel kennis mee naar een ander team.”

“Er zal dus weer een interessante dynamiek zijn om van buitenaf te bekijken.”  

Het is niet de eerste keer dat Perez aan een seizoen begint zonder zekerheid op een contract voor de toekomst, maar hij vertelt dat hij ondertussen weet hoe de dingen werken in de paddock en hij maakt zich nog geen zorgen.

“Om eerlijk te zijn, als je al zo lang in deze business zit, weet je hoe het werkt,” gaf Perez toe toen hij commentaar gaf op zijn toekomst.

“Ik maak me er gewoon een stuk minder zorgen over, ik wil er gewoon voor zorgen dat ik ervan kan genieten, ten eerste, veel plezier hebben en gemotiveerd zijn, en de rest regelt zich vanzelf.”