“Het wordt tijd dat Ferrari nog eens wint in Monaco”

Volgens Sebastian Vettel, en waarschijnlijk ook heel wat Ferrari-fans, wordt het dringend tijd dat Ferrari nog eens de GP van Monaco weet te winnen.

Sebastian Vettel en Ferrari die tijdens de oefensessies in Monaco nog eens de snelste tijden laten noteren, het wakkert de hoop op een nieuwe overwinning van Ferrari in Monaco aan. Die overwinning in Monaco, daar heeft Ferrari echt wel nood aan en niet alleen voor de titelstrijd dit seizoen.

Het is immers al van 2001 geleden dat Ferrari nog eens wist te zegevieren in Monaco. Inderdaad, meer dan vijftien jaar al wacht Ferrari op een nieuwe overwinning in het prinsdom. En dat zoiets pijnlijk is voor een renstal als Ferrari, dat mag duidelijk zijn. Vraag maar eens aan een team of rijder welke F1-race ze absoluut willen winnen, Monaco zal dan immers meestal het antwoord zijn.

“Monaco is altijd speciaal,” vertelt Vettel tijdens een interview met de officiële F1-website. “Indien je zou mogen kiezen welke race je van de F1-kalender wil winnen dan zou het antwoord zonder twijfel Monaco zijn.”

“Je mag dat aan iedereen in de paddock vragen, je zal hetzelfde antwoord krijgen. Het wordt tijd dat Ferrari hier nog eens weet te winnen. De laatste keer dat Ferrari in Monaco won is meer dan tien jaar geleden, als ik me niet vergis was dat in 2001. Dus ja, we zijn er klaar voor.”

En dat Vettel er klaar voor is, dat toonde hij al tijdens de tweede en derde oefensessie. Een mooi begin van het raceweekend voor Ferrari, al worden de prijzen echter wel pas op zondag uitgedeeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen