“Het zou mooi geweest zijn indien ik had mogen racen”

Valtteri Bottas is mistevreden over het feit dat hij van zijn team niet de aanval mocht inzetten op teamgenoot Felipe Massa.

Bottas maakte net als Felipe Massa een uitstekende start. De Fin kon Hamilton aanvallen voor de tweede plaats maar moest de Brit alsnog laten voorgaan. Na de safety car-fase maakte Hamilton echter een foutje, waarna Bottas de Brit kon voorbijgaan en achter Massa op de tweede positie kwam te liggen.

Vervolgens leek het alsof Bottas sneller was dan zijn teamgenoot maar Bottas kreeg over de boordradio te horen dat hij Massa niet mocht aanvallen. Volgens Bottas was het alvast een gemiste kans, want uiteindelijk belandde Williams naast het podium. Bovendien mocht Bottas even later Massa toch aanvallen, al was zijn kans toen al verkeken.

“Niemand zou de andere voorbij moeten laten gaan, dat is geen racen. Natuurlijk zou het wel mooi geweest zijn indien ik had mogen racen,” aldus Bottas. “Op het moment dat ik over mijn beste mogelijkheid beschikte kreeg ik geen toestemming om hem in te halen. Nadien mocht het wel, maar toen kreeg ik geen kans meer omdat mijn banden begonnen te slijten doordat ik achter hem aan het rijden was.”

“Ik denk dat het team wenste dat alles rustig in die posities bleef omdat het natuurlijk echt goede posities waren. Ze wilden niet dat we tijd zouden verliezen door tegen elkaar te strijden, ik denk dat men zo redeneerde. Natuurlijk was het wel teleurstellend om in zo’n situatie te zitten. Nadien is het echter makkelijk spreken. Er waren echter dingen die beter konden tijdens de race,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer