Hill: “F1 mag hoofd niet in zand steken”

Voormalig F1-rijder Damon Hill heeft er zopas op aangedrongen om de GP van Bahrein niet te doen plaatsvinden in 2011.
Niet lang geleden wisten we onze lezers nog te berichten dat Bernie Ecclestone de GP van India wil verschuiven naar december. Op die manier komt er dan weer plaats vrij voor de GP van Bahrein die eerder werd afgelast omwille van de protesten die er plaatsvonden. In mijn persoonlijke opinie verklaarde ik zelfs dat ook ik van mening was dat Bahrein geen herkansing verdient. Er rijden momenteel wagens mee die veel te traag zijn en een gevaar vormen voor de rijders in een topwagen. Organisatoren kunnen vaak niet aan de eisen van de FIA voldoen, denk maar aan het verhaal Donington dat uiteindelijk gered werd door Silverstone. Zulke verhalen verdienen geen herkansing, ze hebben bij het stellen van de eisen op rustige wijze gelogen en bedrogen. Op zijn minst verzwegen.

Dan nog kan de sport in Bahrein moeilijk haar rijkdom gaan aantonen terwijl men er buiten de omheining van het circuit bijna om voedsel smeekt. Toastjes met kaviaar zijn op dit ogenblik alvast niet gepast in Bahrein. Om dan nog maar te zwijgen van het verbranden van peperdure brandstof, die dan nog uit hun bodem gepompt kan zijn. Bahrein moet op de blaren zitten. Je kan je burgers moeilijk onder militaire wetten plaatsen zonder dat de rest van de wereld het gezien heeft.

Voormalig F1-rijder Damon Hill deelt eveneens die mening. Bernie Ecclestone kan het seizoen maar best afwerken zonder verdere invoegingen of verschuivingen in de huidige kalender. Ook zou de Brit volgens Hill weer wat meer uit zichzelf moeten spreken. Nu vrijdag zal de FIA gesprekken voeren met betrekking tot de eventuele GP van Bahrein.

“Men kan maar moeilijk een GP doen plaatsvinden in een land dat zich in financiële moeilijkheden bevindt. De sport mag haar hoofd niet in het zand steken. Het betreft hier een zeer onstabiele situatie. De sport mag hierin niet verder betrokken geraken. Soms uit Ecclestone zich niet op de juiste manier. Hij praat vaak te luchtig over serieuze onderwerpen”, aldus Damon Hill.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}