Hockenheim: “Nog geen akkoord over een GP van Duitsland in 2017”

De Hockenheimring laat weten dat er nog geen akkoord is over de eventuele organisatie van de GP van Duitsland in 2017.

Donderdag maakte de World Motor Sport Council de voorlopige F1-kalender 2017 bekend. Daarop stond ook de GP van Duitsland vermeld, die onder voorbehoud in Hockenheim zou plaatsvinden.

Het kwam als een verrassing want normaal gesproken wordt de GP van Duitsland afwisselend op de Hockenheimring en de Nürburgring georganiseerd. Aangezien de GP van Duitsland dit jaar op de Hockenheimring plaatsvond zou het normaal volgend jaar de beurt zijn aan de Nürburgring. Toch staat de Hockenheimring onder voorbehoud op de F1-kalender 2017.

“De Hockenheimring staat onder voorbehoud op de F1-kalender aangezien er geen nieuwe status is op het vlak van de onderhandelingen en er is ook geen akkoord voor 2017,” aldus een woordvoerder van het circuit tegenover ‘GPUpdate’.

“Hockenheim is zeker en vast geïnteresseerd in het organiseren van de race indien de Nürburgring zou afhaken voor 2017 maar dan enkel op basis van de juiste voorwaarden, wat betekent dat er geen financieel risico is voor de Hockenheimring.”

Ook vorig jaar moest normaal gesproken de Nürbrugring de GP van Duitsland organiseren. Er werd toen nog wel geprobeerd om de GP van Duitsland alsnog te laten doorgaan op de Hockenheimring maar Duitsland verdween toen alsnog van de F1-kalender 2015.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022