Honda-baas: “Volle kracht voor McLaren in Hongarije”

Honda wil tijdens het raceweekend in Hongarije McLaren het ‘volledige potentieel’ van ERS laten gebruiken.

De krachtbron van Honda bleek tijdens de eerste seizoenshelft niet de meest krachtige, laat staan de meest betrouwbare. Regelmatig waren er betrouwbaarheidsproblemen met de power unit van de Japanners. De focus lag dan ook in eerste instantie op het verhogen van de betrouwbaarheid, gevolgd door het verhogen van de kracht van de motor.

Vooral ERS, het zogenaamde Energy Recovery System, vormde daarbij een probleem. Honda is er nu echter van overtuigd dat het McLaren in Hongarije het volledige potentieel van ERS kan laten gebruiken.

“Het is ons doel om de eerste seizoenshelft te beëindigen met de inzet van het volledige potentieel van ERS, zodat de rijders kunnen schitteren op dit circuit,” aldus Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda. “Door het gebrek aan lange rechte stukken en sectoren die ‘vol gas’ genomen worden is dit circuit in vergelijking met andere circuits minder belastend voor de power unit. Het energiemanagement moet echter wel goed zitten, vooral in de lagere versnellingen en bij het uitkomen van de bochten.”

De laatste keer dat Honda wist te zegevieren in de Formule 1 was trouwens in Hongarije. In 2006 wist Jenson Button zijn eerste overwinning in de F1 te behalen en dat in een F1-bolide van Honda.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}