Honda blijft ook in 2021 motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso

Honda heeft officieel bevestigd dat het ook in 2021 in de F1 actief blijft als motorleverancier van de teams Red Bull en Toro Rosso.


Geheel als een verrassing komt de aankondiging van het nieuws niet, al liet Honda de voorbije dagen wel uitschijnen dat een eventueel verlengd verblijf in de Formule 1 in sterke mate zou afhangen van het ‘kostenplaatje’ dat met het nieuwe F1-reglement 2021 gepaard zou gaan.

In 2015 keerde Honda als motorleverancier terug naar de Formule 1 maar de hoge verwachtingen van een hernieuwde samenwerking met McLaren konden niet ingelost worden en draaiden uit op een enorme ontgoocheling.

Na de breuk met McLaren eind 2017 startte Honda vervolgens een samenwerking met Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing. Algemeen werd die samenwerking in 2018 aanzien als een proefproject voor een samenwerking van Honda met Red Bull in 2019.

Red Bull reed dit jaar inderdaad met Honda-motoren en ondanks het feit dat 2019 als ‘overgangsjaar’ bestempeld werd behaalde Max Verstappen dit seizoen al drie overwinningen. In BrazilIë stonden met Verstappen en Gasly zelfs een rijder van Red Bull en Toro Rosso op het podium.

De verschillende successen van dit seizoen zorgden bij Honda voor een enorme voldoening en het inspireerde de Japanse constructeur om nu al een verlengd verblijf als motorleverancier in de Formule 1 te bevestigen.

In 2021 wil het samen met Red Bull en Toro Rosso gebruikmaken van de ingrijpende reglementswijzigingen om nog meer successen te behalen en eventueel ook samen met Max Verstappen te strijden voor de F1-titel.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:41:”maxverstappen_honda_redbull_headline.jpeg”;}
Honda heeft officieel bevestigd dat het ook in 2021 in de F1 actief blijft als motorleverancier van de teams Red Bull en Toro Rosso.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021