Honda blokkeert Indy 500-deelname Fernano Alonso met Andretti Autosport

Honda heeft volgens ‘RACER’ haar veto gesteld tegenover een deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 met Andretti Autosport.


Na een mooi debuut in 2017 wil Fernando Alonso in mei van dit jaar opnieuw een gooi doen naar een overwinning in de Indy 500. Indien de Spanjaard de race op ‘the Brickyard’ weet te winnen verovert Alonso de befaamde ‘Triple Crown’.

De Spanjaard leek op weg om met Andretti Autosport deel te nemen aan de Indy 500. De onderhandelingen over de contracten bevonden zich in een vergevorderd stadium en het leek maar een kwestie van tijd alvorens een gezamenlijke deelname officieel bekendgemaakt zou worden.

Maar toen ging Honda, de motorleverancier van Andretti Autosport, volgens ‘RACER’ dwarsliggen. De Japanners en Alonso zijn al langer de beste vrienden niet meer en door een veto van Honda moet de Spanjaard nu op zoek naar een ander team indien hij alsnog wil deelnemen.

Ook voor Andretti Autosport is het veto van Honda een serieuze tegenvaller. Bij Andretti Autosport hadden ze al de nodige sponsors verzameld en Alonso zijn deelname zou uiteraard ook voor heel wat media-aandacht gezorgd hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen