Honda F1-baas richt eigen bedrijf op en gaat samenwerken met Red Bull

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Honda F1-baas Masashi Yamamoto trekt de deur bij de Japanse constructeur dicht en gaat een eigen bedrijf oprichten dat de nieuwe motorafdeling van Red Bull zal voorzien van advies.

Hoewel Honda officieel vertrokken is uit de Formule 1 zullen ze nog nauw samenwerken met Red Bull. De raceafdeling van de Japanners zal nog steeds de motoren voor Red Bull produceren en ze zullen de Oostenrijkse renstal ook in 2022 op technisch vlak assisteren tijdens de race weekends. 

Het nagelnieuwe Red Bull Powertrains zal ook het personeel van Honda in het Verenigd Koninkrijk overnemen en Masashi Yamamoto zal met zijn eigen bedrijf een adviserende rol vervullen voor Red Bull en Honda.

“We hebben een nieuw bedrijf opgericht,” aldus Yamamoto tegenover ‘Motorsport.’ “We willen iets doen dat de mensen blij maakt, en als we er in slagen om te winnen in de Formule 1 zijn de fans blij.”

“We hebben met het bedrijf een contract getekend met Red Bull Powertrains. Het bedrijf heeft mij, op vraag van Christian Horner en Helmut Marko, om hen te ondersteunen.”

“Het is een contract tussen twee bedrijven, het is dus moeilijk om het over de details te hebben, maar als lid van Red Bull Powertrains zal ik werken om hen te ondersteunen.”

“Als ze, bijvoorbeeld, de Japanse cultuur en die van Honda willen begrijpen en een hechtere en betere relatie met Honda willen hebben, kunnen wij dat ondersteunen. Eigenlijk is het een brug tussen Red Bull en Japan.”

De geruchten willen dat Yamamoto pas laat tijdens vorig seizoen besliste om te vertrekken bij Honda maar de Japanner zegt dat zijn plannen al van eerder dateren.

“Dat heb ik in maart vorig jaar besloten”, zei hij. “Ik werd in 2016 benoemd tot directeur motorsport en mijn doel was in eerste instantie om het SUPER GT-kampioenschap te winnen. Dat lukte in 2018 met Naoki Yamamoto en Jenson Button.”

“De volgende drie jaar was ik toegewijd aan de F1. Vanaf het begin dacht ik dat dit werk het hoogtepunt was van mijn leven bij Honda en ik dacht dat ik gebruik kon maken van alles wat ik daar had meegemaakt.”

“Ik vroeg me af of we in het eerste jaar met Red Bull voor het eerst konden winnen en dan in het tweede jaar een goed gevecht konden leveren met Mercedes. Maar dat was niet het geval.”

“Maar, in het derde jaar, met de rijderscapaciteiten van Verstappen en het sterke Red Bull-team lukte het ons om het kampioenschap te winnen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022