Honda gaat tijdens laatste races experimenteren voor volgend seizoen

Honda, de motorleverancier van Toro Rosso, wil tijdens de resterende races experimenteren ter voorbereiding van het seizoen 2019.


Volgend seizoen voorziet Honda niet alleen Toro Rosso maar ook grote broer Red Bull Racing van motoren. 2019 wordt dan ook een enorm belangrijk jaar voor Honda, aangezien de prestaties nog meer dan dit jaar geëvalueerd en eventueel bekritiseerd zullen worden.

Red Bull mag dan wel openlijk 2019 als een ‘overgangsjaar’ beschouwd worden, feit is en blijft dat Red Bull absoluut aan de top van de Formule 1 wil meedraaien en dan moet de Honda-motor niet alleen krachtig maar ook betrouwbaar zijn.

Ter voorbereiding van het seizoen 2019 wil Honda tijdens de laatste races van het seizoen 2018 samen met Toro Rosso experimenteren.

“Tegen het einde van het seizoen, als voorbereiding op volgend jaar, zal er een opportuniteit zijn waarbij we op de baan enkele dingen kunnen proberen,” aldus Masashi Yamamoto van Honda tegenover ‘Autosport’. “We willen dingen uitproberen en zien of ze werken, trial and error tijdens de tweede seizoenshelft.”

De kans bestaat dus dat Honda komend weekend een upgrade voorziet waardoor Brendon Hartley en Pierre Gasly een gridpenalty oplopen. Daarmee zou Honda echter wel een eventuele gridpenalty tijdens haar thuisrace kunnen vermijden.

De druk op de schouders van Honda om volgend jaar te presteren is alvast enorm, ook al werden ze de voorbije weken nog door Dr. Helmut Marko en Max Verstappen bewierookt met lof, onder andere omwille van de inspanningen die het levert, ook op financieel vlak.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen