Honda gelooft in Q3 voor Alonso en Vandoorne

Volgens Honda F1-baas Yusuke Hasegawa moeten onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso in staat zijn om komend raceweekend Q3 te behalen tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije.

McLaren en Honda boekten de voorbije weken heel wat progressie maar McLaren-Honda slaagde er na de GP van Azerbeidzjan niet in om in de punten te finishen. De renstal staat nog steeds laatste in de wk-tussenstand maar volgens Honda F1-baas Hasegawa kan daar komend weekend mogelijk verandering in gebracht worden.

“Ondanks de vooruitgang die we gezien hebben op het vlak van competitiviteit moeten we dit nog steeds zien om te zetten in resultaten op de baan,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Dat gezegd zijnde zijn we tevreden met onze huidige ontwikkelingen en gaan we nu met een positiever gevoel naar het raceweekend in Hongarije.”

“De Hungaroring is een uniek en bochtig circuit dat ons de beste mogelijkheden van het seizoen zou moeten geven. Het is een circuit waarop de motor minder belangrijk is maar het vereist nog wel steeds een zeer precies energiemanagement doorheen iedere ronde van de race.”

“Het is ook een circuit waarop het erg moeilijk inhalen is. De kwalificatie zal dan ook enorm belangrijk zijn.”

Hasegawa gelooft bovendien in een plaatsje in Q3 voor zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne.

“We weten dat we op dit type circuit in staat zijn om een goed resultaat neer te zetten. Het is dan ook ons doel om Q3 te halen en willen ons in een goede positie bevinden om punten te behalen tijdens deze race,” aldus de Honda F1-baas. “Fernando behaalde zijn allereerste F1-overwinning op de Hungaroring en Stoffel won er in 2014 in de GP2. De wagens bevinden zich dan ook in uitstekende handen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed