Honda heeft oplossing voor slechte starts Max Verstappen

Honda, de motorleverancier van Red Bull Racing, heeft de voorbije winter naar verluidt een oplossing gevonden voor de slechte starts die vooral Max Verstappen het voorbije F1-seizoen kende.


Red Bull en Honda mogen dan wel tevreden terugblikken op hun eerste jaar van samenwerking in 2019, er waren desondanks ook heel wat punten vatbaar voor verbetering. Een van die belangrijke punten waren de starts.

Het viel vorig seizoen immers meermaals voor dat Max Verstappen slecht wegkwam bij de start en daardoor verschillende plaatsen verloor. Vooral tijdens de races in Oostenrijk en Duitsland kende Verstappen dramatisch slechte starts, races die opvallend genoeg wel allebei winnend afgesloten werden.

Bij Honda hebben ze afgelopen winter alvast erg hard gewerkt aan het verhelpen van de startproblemen. Mogelijk lag een te agressieve afstelling van de Honda-motor aan de basis van het probleem waardoor er veel wielspin werd gecreëerd.

“De eerste meters na de start van de race zijn heel belangrijk. Je kunt je pole-position heel makkelijk verliezen,” aldus Honda-chef Toyoharu Tanabe tijdens een interview met ‘GPUpdate’.

“We hebben vorig jaar gedurende het seizoen gewerkt om de prestaties tijdens de start in de gaten te houden en het systeem beter te kalibreren. We hebben geprobeerd op dat gebied te verbeteren en nu hebben we het vertrouwen dat de prestaties na de start een stuk beter zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021