Honda: “Het zal vreemd aanvoelen als Red Bull volgend jaar met onze motor succesvol is”

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Honda neemt eind dit jaar afscheid van de Formule 1 maar de Japanners zetten dit jaar alles op alles om samen met Red Bull nog zoveel mogelijk successen te behalen. Toch zal het voor Honda F1-baas Masashi Yamamoto vreemd aanvoelen indien Red Bull volgend jaar met hun motor succesvol zou zijn.

“We hebben de algemene richting bepaald die we met Red Bull willen uitgaan en nu zitten we in de fase waarin we de details bepalen over hoe Honda het programma vanaf volgend jaar kan ondersteunen. Dat zijn we nog aan het uitwerken,” aldus Masashi Yamamoto van Honda tegenover de officiële F1-website.

“Persoonlijk ben ik zeer blij dat ze voor volgend jaar iets hebben dat wij gemaakt hebben.”

“Als Honda zijnde willen we Red Bull ondersteunen door hen een competitieve power unit te geven zodat ze voor kampioenschappen kunnen strijden. Indien we hen dat kunnen geven dan zou dat geweldig zijn.”

Honda mag dan wel alles op alles zetten om Red Bull dit jaar en ook de komende jaren van een competitieve motor te voorzien, toch zou het vreemd aanvoelen indien Red Bull plots kampioen zou worden met een power unit ontwikkeld door Honda zonder de naam van de Japanners erop.

“Er zal geen Honda meer op de wagen of de motor staan, het zal dan ook met gemengde gevoelens zijn dat we de wagen met een Honda power unit zien. Het hart van de wagen is Honda maar het is niet echt een Honda!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022