Honda: “In 2015 exclusief partner van McLaren”

Honda keert volgend jaar terug naar de Formule 1 als motorleverancier en dat zal dan enkele voor McLaren zijn, zo heeft het laten weten.
image
Dat Honda in 2015 terugkeert naar de Formule 1, dat is reeds langer geweten, maar er bestond reeds geruime tijd twijfel of Honda enkel McLaren van motoren zou voorzien, of ook andere teams.

Die twijfel heeft Honda nu weggewerkt door te laten verstaan dat het in 2015 enkel McLaren van motoren zal voorzien. Vanaf 2016 wil het vervolgens meerdere teams van haar motoren voorzien.

“We hebben geen plannen om in 2015 andere teams dan McLaren van motoren te voorzien,” zei Yasuhisa Arai, de motorsportchef van Honda, tegenover de officiële website van de Formule 1. “Vanaf 2016, of daarna, willen we de situatie bekijken indien partners of andere teams ook om motoren vragen.”

“Maar zelfs in 2016 zal McLaren onze belangrijkste partner blijven. Zelfs wanneer we vanaf 2016 of daarna meerdere teams van motoren voorzien dan zal onze focus vooral liggen op het winnen. We willen meer data verzamelen en onze motor beter maken, dat is belangrijker dan return uit onze investering te halen. Wanneer je wint dan komt dat automatisch,” besluit Arai.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print