Honda is niet klaar voor Monza

Na de testweek op Monza is men er bij de Japanse renstal Honda niet op vooruit gegaan. Zowel Jenson Button als Rubens Barrichello konden er de juiste afstelling van hun wagen niet vinden. Na de race op Spa staat de week nadien Monza al te wachten. Het was dan ook nodig zoveel mogelijk informatie te verzamelen betreffende de afstelling van de wagen om vervolgens aan een zorgeloos weekend te kunnen beginnen op het Italiaanse circuit. Ross Brawn geeft dan ook toe dat er zorgen zijn.

"We hebben gedurende de testweek niets kunnen bereiken waar we voor naar Monza zijn getrokken. Zowel Jenson als Rubens kwamen tot het besluit dat de wagen niet klaar is voor een race te Monza. We gaan proberen te analyseren wat de oorzaak is en de wagen te verbeteren. We hebben wel maar amper twee weken tijd”, aldus technisch directeur Ross Brawn.

Volgens Jenson Button is verbetering zeker nodig en zal alles nu van de bekomen data afhangen. De Britse rijder zegt dat het met de ballans van de wagen zou te maken hebben. Voor Honda zullen het dus drukke weken worden vooral omdat de race in Monza meteen na die van Spa zal gereden worden. Weinig tijd en veel werk dus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print