Honda: “McLaren is tevreden met onze ontwikkelingen”

Volgens Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai is McLaren tevreden met de recente motorontwikkelingen die de Japanners hebben gedaan.

Honda kende een een teleurstellende eerste seizoen na haar comeback in de Formule 1. De Japanners werden geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen en een motor die niet competitief genoeg is.

Stap voor stap probeert Honda daar iets aan te doen en in Sochi werd tijdens de eerste oefensessie een aangepaste motor uitgeprobeerd. De bevindingen waren goed, waardoor de nieuwe motor komend weekend in Austin tijdens gans het raceweekend zal gebruikt worden. Dat moet resulteren in meer pk’s, al zullen de ERS-problemen nog niet van de baan zijn.

Desondanks is McLaren volgens Arai wel tevreden over de ontwikkelingen van Honda.

“Het is ons doel om meer informatie te verzamelen tijdens de resterende races van het seizoen, vooral van onze nieuwe ICE die we in Sochi geïntroduceerd hebben,” aldus Arai. “Het team heeft bevestigd dat onze ontwikkelingen de goede richting uitgaan en we zullen nu alles proberen finetunen tijdens de resterende vier races. Het zal interessant zijn om te zien hoe alles zal samenwerken met het aangepast aërodynamisch pakket.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}