“Honda-motor bevindt zich zeer dicht bij de Mercedes-motor”

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft motorpartner Honda tijdens de voorbije winterperiode ongelooflijk goed werk verricht en bevindt de Honda-motor zich op het vlak van performance enorm dicht bij de krachtbron van Mercedes.

De enorme stap vooruit valt ironisch genoeg grotendeels toe te schrijven aan de beslissing van Honda om de Formule 1 eind dit jaar vaarwel te zeggen. Daardoor besloten de Japanners om de voor 2022 geplande motor dit jaar al te introduceren.

“Ik moet zeggen dat Honda fantastisch werk heeft verricht in Sakura. De nieuwe power unit is immers veel krachtiger en er valt veel beter mee te rijden dan vroeger,” aldus Tost.

“Ik denk dat Honda zich zeer, zeer dicht bij Mercedes bevindt. Ik kan alleen maar ‘bedankt’ zeggen tegen de Japanse engineers omdat ze het geweldig gedaan hebben.”

Eerder liet Red Bull reeds weten tegen de volgende race in Imola zo veel mogelijk extra performance en verbeteringen op de wagen te krijgen. Samen met de sterk verbeterde Honda-motor mogen we dan ook nu al hopen op een nieuwe strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023