Honda-motor zorgt voor nadeel bij Red Bull en McLaren: “We kunnen nu niet testen”

In de aanloop naar het begin van het nieuwe F1-seizoen wordt door de F1-teams alles op alles gezet om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. De teams van Red Bull en McLaren ondervinden op dat vlak echter een ernstig nadeel.


Mercedes startte gisteren een Mercedes W09 F1-bolide om Lewis Hamilton en Valtteri Bottas met de twee jaar ouder F1-bolide te laten testen. Door met de oude F1-bolide te rijden krijgen de rijders opnieuw het juiste gevoel alvorens ze in Oostenrijk opnieuw aan de slag gaan.

Net als Mercedes is ook Ferrari van plan om met een twee jaar oude F1-bolide Vettel en Leclerc in actie te laten komen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dat juist zal gebeuren.

Ook Red Bull en McLaren hadden graag met een twee jaar oude F1-bolide getest maar daar steekt de Honda-motor een stokje voor. Red Bull maakte vorig jaar immers de overstap van Renault-motoren naar Honda-motoren terwijl McLaren de omgekeerde beweging maakte.

Allebei bevinden ze zich nu in de situatie dat ze de komende dagen geen F1-bolide met een juiste motor de baan kunnen opsturen en dat kan voor zowel de teams alsook de rijders een nadeel vormen tijdens het begin van het seizoen.

Voor de rijders zal het dan zo’n vier maanden geleden zijn dat ze nog eens met een F1-bolide gereden hebben. Lando Norris en Max Verstappen zullen daarom met een andere wagen of een Formule 3-bolide een test proberen afleggen om toch enigszins het juiste gevoel opnieuw te krijgen.

“We beschikken jammer genoeg niet over een minimaal twee jaar oude wagen die we mogen inzetten,” aldus Andres Seidl van McLaren tegenover ‘Sky Sports’.

“Dat komt door de vele motorwissels die we de afgelopen jaren gehad hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print