Honda slachtoffer van cyberaanval: “Geen invloed op F1-programma”

Honda werd begin deze week het slachtoffer van een grote cyberaanval maar naar eigen zeggen zal dat geen invloed hebben op het F1-programma.


Dinsdag maakte Honda bekend dat haar computernetwerk het slachtoffer geworden was van een cyberaanval. Werknemers hadden moeilijkheden om toegang tot de servers te krijgen en het gebruik van email ging ook bijzonder moeizaam.

“Honda kan bevestigen dat er een cyberaanval heeft plaatsgevonden op het Honda-netwerk,” klinkt het in een officiële mededeling. “”We zijn de verbinding met onze computers online kwijtgeraakt en veel medewerkers konden hun werk niet doen.

“Er is ook een impact op productiesystemen buiten Japan. Er wordt gewerkt om de impact te minimaliseren en de volledige functionaliteit van de productie-, verkoop- en ontwikkelingsactiviteiten te herstellen.”

De operaties van Honda in Japan, Noord-Amerika, Turkije, Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn voorlopig stilgelegd maar volgens het bedrijf zelf is er geen geheime informatie gestolen.

In de Formule 1 voorziet Honda de teams van Red Bull en Alpha Tauri van krachtbronnen en volgens een woordvoerder van de Japanners zal de cyberaanval geen invloed hebben op het F1-programma, dat vertelde hij tegenover ‘RaceFans’.

“De grote cyberaanval op Honda heeft veel activiteiten in verschillende fabrieken stilgelegd, maar het heeft geen grote invloed gehad op het Formule 1-project.”

Naar verluid heeft de cyberaanval het meeste invloed op de operaties van Honda in het buitenland terwijl de krachtbronnen voor de F1 gemaakt worden in de fabriek van Honda in Sakura, Japan.

Max Verstappen zal het alvast graag horen want hij wordt over het algemeen beschouwd als de grote uitdager van Lewis Hamilton dit jaar. Op 5 juli gaat hij alvast op jacht naar de overwinning in de GP van Oostenrijk, traditioneel komt het team van Red Bull met de Honda-motor sterk voor de dag in haar thuisrace.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”honda_racing_headline.jpeg”;}
Honda werd begin deze week het slachtoffer van een grote cyberaanval maar naar eigen zeggen zal dat geen invloed hebben op het F1-programma.