Honda staat open voor Alonso in de IndyCar

De General Manager van de motorsportafdeling van Honda, Masashi Yamamoto, laat weten dat hij er niks op tegen heeft indien Alonso volgend jaar met een Honda-motor in de IndyCar zou rijden.


De geruchten dat Fernando Alonso volgend jaar met McLaren in de IndyCar aan de slag zal gaan worden almaar intenser. De renstal uit Woking zal naar alle waarschijnlijkheid een samenwerking aangaan met een bestaand Indy-team en gezien hun nauwe samenwerking van vorig jaar in de Indy 500 bestaat de kans dat dat Andretti Autosport zal worden.

De formatie van levende legende Mario Andretti gebruikt echter Honda-motoren en de relatie tussen Alonso en de Japanse motorenbouwer heeft meer laagtes dan hoogtepunten gekend. Niet zelden had de Spanjaard openlijk zware kritiek op Honda maar Masashi Yamamoto ziet geen graten in een mogelijke samenwerking met Alonso in de IndyCar.

“Oh Alonso,” laat Yamamoto optekenen. “Racers bestaan enkel maar als ze races kunnen winnen, dat is hun doel, ik ben heel neutraal in die zin. Ik vind het heel spijtig dat we de McLaren-rijders niet hebben kunnen helpen om hun doelstellingen te halen of om hen een kans daartoe te geven.”

“Wat betreft de IndyCar ben ik enkel maar een adviseur, alles wordt beslist door de Amerikaanse afdeling van Honda. Ik heb enkel een adviserende functie maar ik vind hem een geweldige rijder.”

De toekomst van Alonso in de F1 is onzeker, vorige week raakte bekend dat McLaren Daniel Ricciardo een voorstel gedaan heeft. Indien de Australiër Alonso zou vervangen is het de bedoeling dat de Spanjaard een andere functie krijgt bij McLaren, zo vertelt teambaas Boullier.

“We hebben rijders in overweging,” aldus Boullier. “Wat ons betreft hebben we het liefste dat Fernando in de McLaren-familie blijft maar het ik ben nog niet zeker of hij al een beslissing genomen heeft, dat zullen we wel ten gepaste tijde zien.”

Als Alonso niet aan de slag gaat in de IndyCar voor McLaren is viervoudig Indy-kampioen Scott Dixon in beeld voor het zitje.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen