Honda tast in het duister over oorzaak van motorproblemen in Bahrein

Bij Honda tast men momenteel in het duister over de oorzaak van de vele motorproblemen die McLaren tot dusver had in Bahrein.

Tijdens de oefensessies op vrijdag kreeg Stoffel Vandoorne twee keer af te rekenen met een probleem met de MGU-H. Twee keer bleek het probleem terminaal te zijn voor het onderdeel.

Gisteren, tijdens de kwalificatie, kreeg Fernando Alonso tijdens Q2 plots een probleem met de MGU-H. Opnieuw was het probleem fataal voor het onderdeel. Het betekende eveneens het einde van de kwalificatie voor Alonso.

Bij Honda maakt men zich dan ook zorgen over een eventuele herhaling van het probleem tijdens de race. Tegelijkertijd tast men in het duister wat betreft de oorzaak van het probleem.

“We zijn niet zeker wat de juiste oorzaak was maar het was overduidelijk de MGU-H die er mee ophield,” aldus Yusuke Hasegawa, de motorsportbaas van Honda. “Het heeft iets te maken met de lagers, die bleven ‘plakken’. Ze zijn er allemaal aan en we moeten ze vervangen”

“We zijn niet zeker waardoor het komt maar het gebeurde hier in Bahrein drie keer. We vermoeden dan ook dat het iets met deze omgeving heeft te maken. Mogelijk komt het door de temperaturen die hier extreem hoog zijn.”

Hasegawa heeft er naar verluidt wel vertrouwen in dat beide rijders van McLaren-Honda tijdens de race de finish zullen halen. Alonso begint aan de race met een nieuwe MGU-H terwijl die van onze landgenoot Stoffel Vandoorne nog niet erg veel kilometers heeft gedaan. Toch is er dus tegelijkertijd bezorgdheid dat het probleem met de MGU-H tijdens de race opnieuw zal terugkeren. Afwachten dus of beide wagens van McLaren de finish zullen halen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print