Honda toont eerste foto van haar nieuwe F1-motor

Honda heeft de eerste foto vrijgegeven van haar nieuwe V6-turbomotor die vanaf volgend seizoen in de Formule 1 gebruikt zal worden.
image
Honda heeft vandaag de eerste foto gepubliceerd van haar V6-turbomotor. In 2015 maakt de Japanse constructeur zijn comeback in de Formule 1, al is het deze keer niet als zelfstandig F1-team maar als motorleverancier.

Voorlopig zal enkel de renstal McLaren met de motor van Honda rijden, maar het is niet uitgesloten dat nog andere teams de overstap naar Honda zullen maken. Wel is het zo dat McLaren als bevoorrecht partner zal fungeren in 2015.

Op een speciale Honda-stand tijdens de GP van Japan, die komend weekend wordt verreden, wil de constructeur de motor eveneens tonen aan het publiek. Daar zal de F1-motor ook te horen zijn. Honda zal komend weekend eveneens een video vrijgeven van haar motor.

Opvallend is dat de vrijgave van de foto volgt kort nadat er berichten zijn verschenen dat Honda zo’n drie maanden achterstand heeft met de ontwikkeling van haar Motor (Lees: Luiden de alarmklokken bij Honda?). De motor van Honda zou voorlopig te veel brandstof verbruiken en te weinig pk’s leveren, iets dat met de publicatie van deze foto uiteraard niet wordt ontkend.

Wel was er wel een korte mededeling van Honda over de ontwikkeling van haar F1-motor.

“We zijn hard aan het werk voor de deelname van Honda aan het F1-seizoen 2015. De ontwikkeling van de motor in de R&D-afdeling in Sakura bevindt zich momenteel in een belangrijke fase,” aldus Yasuhisa Arai, de leider van het F1-project van Honda, weten. “Naast computersimulaties worden er nu eveneens uitgebreide tests op de testbank gedaan. Daarbij wordt de motor aangesloten op de turbocharger en de energy recovery systemen.”

“Ondertussen is ons hoofdkwartier in Milton Keynes eveneens volledig in gebruik genomen,” besluit Yasuhisa Arai.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:19:”Honda_headline.jpeg”;}
Honda heeft de eerste foto vrijgegeven van haar nieuwe V6-turbomotor die vanaf volgend seizoen in de Formule 1 gebruikt zal worden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print