Honda vervolledigt eerste test

Het Honda Racing F1 Team heeft vandaag zijn eerste testweek van 2007 met de nieuwe auto afgesloten op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

Na een shakedown op Silverstone afgelopen maandag en een eerste succesvolle testdag op woensdag, heeft de nieuwe bolide zijn eerste publieke optreden gemaakt op donderdagvoormiddag, dit na een persconferentie met het management en de piloten.

Deze week was het de bedoeling om de RA107 de eerste rondjes te laten rijden om er zeker van te zijn dat alle systemen goed functioneerden. Daarbij werd er met het oog op de warmere races ook op het afkoelen van de motor getest.

Rubens Barrichello zat tijdens de eerste twee testdagen achter het stuur van de bolide, op de laatste testdag nam Jenson Button het stuur van hem over. Samen hebben ze 178 ronden afgelegd, een 823 km, een belangrijke eerste test voor het nieuwe chassis.

De eerste 3 dagen heeft het team ook nog de RA106 ingezet. Jenson Button reed op woensdag met de bolide van vorig jaar en Christian Klien vervolledigde de test op donderdag en vrijdag. Er werd gebruik gemaakt van de RA106 om de nieuwe elektronica te evalueren en om de nieuwe Bridgestone Potenza banden in te rijden.

"Het is een heel productieve dag geweest," zei Button, "vandaag (gisteren nvdr.) stond helemaal in het teken van het doorlopen van al de simpele dingen: de afstelling, de juiste balans vinden. Hierin zijn we gelukkig al vroeg op de dag in geslaagd en dus hebben we een groot aantal ronden kunnen afleggen. Maar er is nog een lange weg af te leggen voor de eerste race van het jaar. Dit wil zeggen dat we nog veel vorderingen kunnen maken. Vandaag was een heel productieve dag, maar het is nog maar het begin."

"Het is een heel spannende week geweest en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om met de nieuwe auto te kunnen rijden,” zei Barrichello, "Het hele team heeft fantastisch werk geleverd en de auto is nu al even snel als vorig jaar, ondanks het feit dat de bolide nog niet helemaal ontwikkeld is. Er is nog veel werk te doen voor het begin van het seizoen, maar ik heb aan deze week een heel goed gevoel overgehouden en ik kijk al uit naar de test van volgende week in Valencia om verder te werken aan de ontwikkeling van de auto."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print