“Honda voerde gesprekken met Lewis Hamilton over F1-racezitje”

Nick Fry voerde naar eigen zeggen als teambaas van het Honda F1-team, de voorloper van het Mercedes F1-team, al gesprekken met Lewis Hamilton over een racezitje in de F1.


Lewis Hamilton debuteerde in 2007 in de Formule 1 bij het McLaren F1 team en maakte in 2013 de overstap naar Mercedes. De Brit zijn F1-carrière had er echter volledig anders kunnen uitzien.

Nick Fry was bij de overstap van Hamilton van McLaren naar Mercedes teambaas bij Mercedes maar daarvoor was Fry ook al de teambaas geweest bij het Honda F1-team, de voorganger van het Mercedes F1 team.

Fry was uiteraard nauw betrokken bij de overgang van Hamilton naar Mercedes maar ook toen hij jaren voordien nog teambaas was van het Honda F1-team had hij zijn oog laten vallen op de jonge Brit.

In een podcast van ‘F1 Racing’ laat Nick Fry immers verstaan dat Honda interesse had in Hamilton toen die nog in de GP2 reed. Indien McLaren Hamilton niet naast Alonso onder contract had gelegd zou de kans groot geweest zijn dat we Hamilton voor Honda hadden zien racen.

“De eerste gesprekken met Hamilton begonnen veel eerder. Onze sportief directeur bij Honda, Gil de Ferran, heeft in zijn huis in Oxford met Lewis rond de tafel gezeten toen hij nog geen Formule 1 reed,” zei Fry.

“Mocht McLaren Lewis geen racestoeltje gegeven hebben dan waren wij er klaar voor. Ik ben er echter van overtuigd dat Lewis en zijn vader Anthony ook met andere teams in gesprek waren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021