Honda waarschuwt: “Onderschat ons niet”

De eerste publieke test van McLaren met de nieuwe Honda-motor verliep niet vlot, maar bij Honda waarschuwen ze ons dat we hen niet mogen onderschatten.

Geen enkele rondetijd kon Stoffel Vandoorne neerzetten tijdens de tweedaagse test op het Yas Marina Circuit. De interimwagen van McLaren die was uitgerust met de nieuwe F1-motor van Honda stond hoofdzakelijk stil in de garage van McLaren omwille van diverse kinderziektes.

Honda werd echter aangetrokken door het nieuwe motorenreglement van de V6-turbomotor en is vastberaden om van haar terugkeer naar de Formule 1 een succes te maken.

“We wensten altijd al om terug te keren naar de Formule 1,” aldus Yasuhisa Arai, de grote baas van de F1-afdeling van Honda. “We leerden reeds enorm veel en de nieuwe regelgeving past veel beter bij ons. Honda ontwikkelde reeds erg veel hybridesystemen en we hebben dan ook enorm veel ervaring op dat vlak. We hebben ook al veel geleerd over het downsizen van een motor en de turbo met directe injectie en dat door de massaproductie van onze wagens.”

“We beschikken dan ook reeds over enorm veel technologie. De nieuwe regelgeving is milieuvriendelijker en biedt synergieën, wat de reden is van onze comeback.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print