Honda: “We hadden niet verwacht dat het zo moeilijk zou gaan”

De comeback van Honda in de Formule 1 kan tot dusver geen succes genoemd worden. De Japanse constructeur geeft nu ook te kennen dat die comeback moeilijker is verlopen dan verwacht.

Bij de aankondiging van een hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda in de Formule 1 gingen heel wat fans al opnieuw dromen van de succesvolle jaren die ze in het verleden beleefden.

Maar het begon al niet goed met tegenvallende resultaten tijdens de wintertests, waarna ook het F1-seizoen zelf tot dusver erg moeizaam verloopt.

Honda heeft met haar V6-turbomotor uiteraard een jaar achterstand op de concurrentie, die haar motoren vorig jaar reeds liet debuteren. De Honda-motor was minder betrouwbaar dan die van van de andere motorleveranciers. Bovendien laat ook de motorkracht zelf te wensen over.

Wanneer Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, de vraag voorgeschoteld kreeg of Honda haar comeback in de Formule 1 onderschat heeft antwoordde hij als volgt: “De verwachtingen gingen sowieso hoog liggen omwille van ons roemrijk verleden met McLaren. De meeste fans hebben goede herinneringen aan de historie van McLaren-Honda, waardoor ze verwacht hadden dat we bij onze terugkeer naar de Formule 1 meteen ook competitief zouden zijn. Dat is overduidelijk niet het geval.”

“De sport is sinds de gloriedagen van McLaren-Honda enorm veranderd. De huidige technologie is veel meer gesofistikeerd en het is moeilijk om een goede racebolide te bouwen. We wisten dat het niet eenvoudig zou zijn maar misschien hadden we het niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn,” besluit Arai.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}