Honda werkt hard aan oplossing voor haar motorprobleem tegen 2016

In Monza werd nogmaals pijnlijk duidelijk dat de Honda-krachtbron ondermaats presteert in vergelijking met de andere power units. Honda werkt nochtans hard aan een oplossing voor haar probleem.

Jenson Button en Fernando Alonso werden op het circuit van Monza bijna om de oren gereden door de andere wagens. Het verschil in snelheid werd vooral pijnlijk duidelijk op de rechte stukken. Uiteindelijk wist Button als veertiende te finishen en moest Alonso opgeven.

Vooral Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai kwam opnieuw zwaar onder druk te staan, al probeert die de druk zo veel en zo goed mogelijk af te houden.

“We hebben reeds gevonden waar ons zwakke punt licht met de power unit. We zijn reeds met de ontwikkeling voor volgend seizoen begonnen,” aldus Arai. “Ons zwakke punt is het inzetten van het ERS, maar dat wisten beide rijders al.”

“We zijn echter één team en we doen ons uiterste best als McLaren-Honda. Ik ken het zwakke punt van de power unit en ook McLaren doet haar uiterste best om een goede wagen te bouwen.”

Arai en zijn afdeling zetten niet alleen in op verbeteringen met het oog op volgend seizoen. Ook dit seizoen moet het ERS en het inzetten ervaren nog beter worden.

“Ik kan niets zeggen over de tokens die we in de nabije toekomst zullen gebruiken. We hebben een inspanning gedaan maar het is erg moeilijk door de problemen met de betrouwbaarheid. Uiteraard willen we dat verbeteren met het oog op volgend seizoen maar we willen ook iedere race nog ietsje beter worden.”

Arai kreeg in Monza de vraag voorgeschoteld of hij zich bij Button en Alonso geëxcuseerd had voor de vele problemen die ze dit seizoen kennen.

“Ik praat altijd met de rijders,” probeerde hij aanvankelijk de vraag enigszins te ontwijken.

Toen hem vervolgens nogmaals gevraagd werd of hij zich geëxcuseerd had voor de tijd die Button en Alonso verspelen aan het einde van hun roemrijke carrière reageerde Arai enigszins geïrriteerd: “Waarom? Waarom? Daar antwoord ik niet op …”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}