Honda wil Max Verstappen iedere race op het podium helpen

Het is Red Bull en motorleverancier Honda menens. De Japanners hebben de ambitie om Max Verstappen iedere race op het podium te krijgen.


Honda heeft de voorbije winter met haar motor naar verluidt opnieuw een stap vooruit gezet. Niet alleen wat puur vermogen betreft, ook de betrouwbaarheid moest in vergelijking met vorig jaar beter.

“Het is altijd een balans vinden maar een goede betrouwbaarheid komt op de eerste plaats,” aldus Honda F1-baas Masashi Yamamoto voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

“Daar bovenop hebben we geprobeerd om beide teams zoveel mogelijk vermogen te geven zodat ze zo competitief mogelijk zijn.”

De sterke resultaten aan het einde van vorig seizoen gaven moed en daarop hebben ze bij Honda en Red Bull verder gebouwd. De ontwikkelingen in de fabriek verliepen naar verluidt erg vlot.

“Ik keek er dan ook naar uit om de wagen aan het werk te zien tijdens de wintertests en nu kan ik niet wachten tot de de wagen in Australië aan het werk zien,” blikt Yamamoto vooruit naar het eerste raceweekend van het nieuwe F1-seizoen.

“Het testen verliep dit jaar zeer vlot, het vlotst van alle jaren sinds we terugkeerden naar de sport, we kenden geen grote problemen.”

Red Bull en Honda lijken dan ook probleemloos aan het seizoen te kunnen beginnen en bij Honda willen ze Max Verstappen helpen om iedere race op het podium te finishen.

“Max zegt dat het zijn doel is om iedere race op het podium te finishen en dat is iets dat we graag willen ondersteunen,” besloot de Honda F1-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen