Honda zet alles op alles: “2022-motor wordt dit jaar al geïntroduceerd”

Tijdens het laatste jaar van de officiële samenwerking met Red Bull zet motorpartner Honda alles op alles om Red Bull en AlphaTauri van een zo goed mogelijke motor te voorzien.


Eind dit jaar verlaat Honda officieel de Formule 1 als motorleverancier, dit na een erg moeilijke periode waarin het in 2015 terugkeerde en de samenwerking met McLaren uitdraaide op een enorme ontgoocheling.

Later volgde een samenwerking met AlphaTauri en vervolgens ook Red Bull. Net nu die samenwerking begint te leiden tot steeds meer successen besloot de leiding van Honda om de stekker uit het F1-project te trekken.

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat de Honda F1-motorafdeling zal overgenomen worden door Red Bull maar voorafgaand aan het officieel vertrek uit de Formule 1 wil Honda in 2021 nog eens voluit gaan.

Daarbij wordt de voor 2022 geplande motor dit jaar al geïntroduceerd. Op het eerste zicht lijkt dat verband te houden met het aangekondigd afscheid van de Formule 1 maar volgens Honda was de beslissing al vroeger genomen.

“Dit heeft niet echt iets te maken met onze beslissing om de Formule 1 te verlaten,” aldus F1 managing director Masashi Yamamoto tegenover ‘The Race’ over het vervroegen van de 2022-motor naar 2021.

“Het heeft veel meer te maken met de performance van de anderen. Mercedes kende een zeer goede performance en was die performance was ook erg betrouwbaar. Daarmee rekening houdende hebben we nagedacht over het doorvoeren van enkele aanpassingen aan de power unit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022