Hoofd motorafdeling Mercedes: “Je mag Honda niet onderschatten”

Volgens Andy Cowell, het hoofd van de motorafdeling van Mercedes, mag niemand twijfelen aan de capaciteiten van Honda om een goede F1-motor te bouwen.

Honda ondervindt al drie seizoenen op rij heel wat problemen met haar F1-motor. Ondanks het verdwijnen van het zogenaamde token-systeem is Honda er nog steeds niet in geslaagd om een competitieve en betrouwbare motor te maken. Het verdwijnen van het token-systeem kwam er trouwens mede op de vraag van Honda.

“Het verzoek kwam van de motorbouwers, dit terwijl Honda zei: ‘Kunnen we dit gekke tokensysteem wegnemen want het is slecht voor de sport?’,” aldus Andy Cowell, het hoofd van de motorafdeling bij Mercedes. “Het is slecht wanneer iemand niet kan oefenen om beter te worden. We gingen er mee akkoord en zeiden dat het inderdaad weg moest aangezien dat beter is voor de sport.”

“Het betekent dat je kan innoveren, dat je kan introduceren wat je wil.”

Honda, en bij uitbreiding ook al de andere motorleveranciers, kregen door het wegvallen van de zogenaamde ‘tokens’ dus meer mogelijkheden om hun motoren te ontwikkelen. Honda bleef desondanks een serieuze achterstand hebben maar volgens Cowell wordt onderschat hoeveel progressie Honda reeds heeft behaald, hoeveel werkt het al geleverd heeft.

“Ik denk dat we niemand de technische mogelijkheden van Honda en McLaren mag onderschatten. Ik zou er mijn geld op inzetten dat de combinatie van McLaren en Honda het voor elkaar zullen krijgen en dat op redelijk korte termijn,” besluit Cowell.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021