Hoofdontwerper Ed Wood verlaat na twaalf jaar het Williams F1 team

Ed Wood was sinds 2006 in dienst bij Williams en werkte voordien ook voor de teams Ferrari en Renault. Om persoonlijke redenen verlaat de hoofdontwerper nu echter Williams.


“We kunnen bevestigen dat Ed Wood besloten heeft om Williams te verlaten en dat omwille van persoonlijke redenen,” bevestigde het Williams F1 team in de F1-paddock in Spanje.

Paddy Lowe kwam over van Mercedes en is momenteel de nieuwe technisch directeur bij Williams. Samen met Lowe en Wood bewandelde Williams op aerodynamisch vlak een nieuwe weg. Tot dusver is die echter nog niet succesvol want Williams staat met vier punten laatste in de wk-tussenstand.

Wood lijkt nu daarvan het slachtoffer te worden, al luidt de officiële mededeling dus dat Wood de renstal om persoonlijke redenen verlaat.

“Als hoofdontwerper heeft Ed een erg belangrijke rol gespeeld in veel successen die het team tijdens zijn periode boekte,” luidde het in de mededeling die Williams verspreidde.

“Het team zou graag Ed bedanken voor zijn harde werk de voorbije twaalf jaar. Zijn ervaring, vaardigheden en passie voor techniek waren een serieuze meerwaarde voor het team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print