Horner: “Ferrari heeft nu de beste krachtbron”

Christian Horner, teambaas bij Red Bull, zegt dat de krachtbron van Ferrari die van Mercedes heeft ingehaald. De Italianen hebben nu dan ook de te kloppen motor in de Formule 1.


Sinds de introductie van de V6-motoren in 2014 heeft Mercedes steeds de beste motor gehad. Vorig jaar slaagde Ferrari er in om met Mercedes te blijven vechten om het kampioenschap tot het einde van het seizoen. Dit seizoen heeft Ferrari nog een stap voorwaarts gezet. De Scuderia staat na tien races dan ook aan de leiding van beide kampioenschappen.

Beide Ferrari’s kwalificeerden zich tijdens de GP van Groot-Brittannië binnen een tiende van een seconde van polesitter Lewis Hamilton. Ferrari won de race met Vettel, maar ook klantenteams Haas en Sauber toonden hun indrukwekkende snelheid tijdens de race.

Horner denkt dan ook dat de motor van Ferrari nu de beste is. “Ik denk dat Ferrari nu de beste motor heeft. Haas en Sauber hebben immers ook grote stappen vooruit gezet.”

Terwijl Ferrari en Mercedes op Silverstone in een intense strijd om de overwinning verwikkeld waren, had Red Bull het met haar Renault-motor een heel stuk lastiger. Hoewel Red Bull al drie races wist te winnen, denkt Horner dat de titelkansen van zijn team een enorme deuk hebben gekregen.

“Ik denk dat we nu verder verwijderd zijn van een wereldtitel. Maar we hebben nog een lange weg af te leggen”, aangezien er nog maar 10 van de 21 races zijn afgewerkt.

Volgens Horner wordt het belangrijk voor Red Bull om het resultaat te maximaliseren op circuits waar ze in het verleden sterk presteerden.

“Om de drie races presteren we goed. Met dit ons achterhoofd zullen we het goed doen in Hongarije, Singapore en Japan. Dat zijn drie circuits waar we in theorie onze sterktes kunnen tonen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022