Horner: “Max voor meerdere jaren bij Red Bull Racing”

Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, heeft bekend gemaakt dat Max Verstappen voor meerdere jaren verbonden is aan Red Bull Racing. Hij spreekt zelfs van de beste rijderscombinatie in de Formule 1.

Het werd verwacht dat Max Verstappen in 2017 de overstap zou maken naar Red Bull Racing, maar die promotie is er nu al. Max Verstappen en Daniil Kvyat wisselen immers van zitjes. Ook Mercedes en Ferrari bleken interesse te tonen in de Nederlander, maar Horner zegt dat de rijderswissel nu een einde heeft gemaakt aan alle twijfels omtrent de toekomst van Max Verstappen.

“Max is één van meest gewilde rijders in de Formule 1 op dit moment”, vertelt Horner. “Het is niet meer dan normaal dat ook andere teams interesse hebben, na zijn prestaties. De overstap van Max naar Red Bull Racing maakt ook meteen een einde aan de transfer geruchten over onze Red Bull rijders.”

Horner verklaart ook dat het contract van de jonge Verstappen is gewijzigd na de promotie. “Ik ga jullie niet vertellen wat, maar er zijn dingen aangepast. Hij zal voor meerdere jaren verbonden zijn aan dit team.”

Met Daniel Ricciardo en Max Verstappen, vindt Horner dat ze bij Red Bull Racing over de beste rijderscombinatie beschikken. Hij verwacht ook dat dit belangrijk zal worden met de reglementswijzigingen die er zitten aan te komen.

“Ik denk dat je altijd de meest competitieve rijders in je team wil hebben. Voor mij is onze ‘line-up’ nu de sterkste voor de toekomst. Veel zal afhangen van de progressie bij de rijders en het team. Het opent in ieder geval veel mogelijkheden voor het team voor de komende seizoenen.”

Verder verwacht Christian Horner geen problemen tussen Daniel Ricciardo en Max Verstappen. “We hebben reeds moeilijke relaties gehad binnen het team. Het is vrij normaal wanneer je twee snelle rijder hebt. Ik zie het niet als een probleem. Ik denk dat Max steeds aan het groeien is als rijder en als jongeman. Wanneer hij meer ervaring opdoet, zullen er ook wel wat dingen veranderen bij hem.”

Als laatste heeft Horner nog een paar lovende woorden voor zijn twee rijders. “Bij Max kan je zijn absolute wil zien om te presteren. Je ziet hoe competitief hij is en wat een groot talent hij is. En natuurlijk moet hij het opnemen tegen één van de beste rijders in de Formule 1: Daniel Ricciardo. De manier waarop Daniel nu rijdt, denk ik dat er geen betere rijder is op dit moment.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}